Tavandaki Küf Nasıl Giderilir?
Tavandaki Küf Nasıl Giderilir, Tavanda oluşan küflenme sağlık açısından zararlı ve çirkin görünen, temizlenmesi zor olan problemlerden bir tanesidir. Tavanda oluşan küf bazı basit yöntemlerle temizlenmektedir. Küfsüz temiz bir tavana kavuşmak çok kolay.
Tavanda Küflenme Neden Oluşur?
1:
Üst kat dairenin fayans derz aralarında boşluk olduğu zaman alt kat tavanına küfleneme ve terleme olarak belirti verir. Tavan küflenmesini temizlemeden önce üst kat banyo ve tuvaletlerde fayans derz aralarının kontrol edilmesi ve acık yerlere derz çekilmesi gerekmektedir.
2:
Banyo içerisinde oluşan buhar tavanda küflenmeye sebep olur. Banyo içerisinde yoğun buhar tavanda nemlenme ve küflenme oluşturmaktadır bu sorunun çözülmesi için düzgün bir havalandırma kurulması ve banyo içerisinde buharın devir daim edilmesi nemli havanın dışarı atılması gerekmektedir. Banyo buharının giderilmesi aspiratörle sağlanmaktadır menfeze yada banyo havalandırma camına monte edilen aspiratör banyo içerisinde sıcak nemli havayı atarak banyo içerisinde küflenmenin önüne geçecektir.
3:
Banyo penceresinin veya havalandırma menfezinin sürekli kapalı olması nemli havanın dışarı çıkmasını engelleyerek tavanda küflenmeye sebep olmaktadır. Havalandırılmayan banyo tuvaletlerde küflenme kaçınılmaz olur ve tavanın her yeri küf kaplar.
Tavanda Kür Nasıl Önlenir?
Tavanda oluşan küflenme nasıl giderilir sorusunu sürekli duyarız ve sorunun giderilmesi için formüller ararız Küfü önlemenin basit yolları vardır. Örneğin duş aldıktan sonra banyonun kapısının acık bırakılması, havalandırma menfezinin açılması, ıslak havlıların banyo içerisinde bırakılmaması gibi yapabileceğimiz basit şeylerle küflenmenin önüne geçebilirsiniz.
Tavanda Oluşan Küf Nasıl Temizlenir?
Tavandaki Küf Nasıl Giderilir? Küflenme duvarda ve tavanda oluşmaktadır siyah, yeşil ve kahverengi renklerde oluşan küf boyaya ve sıvaya hasar vermektedir. Tavan boyasında dökülme, tavan renginde sararma oluşmaktadır sağlığa zararlı ve pis koku yaymaktadır. Küflenme oluştuğu zaman küfün nedeninin bulunup sorunun giderilmesi gerekmektedir.
Küflenmenin olduğu yerde dökülme varsa dökülen bölümün onarımın yapılası daha sonra boya yapılması gerekmektedir bu işlem profesyonel firmalar yâda ustalar tarafından yapılmalıdır. Eğer ki küflenme yüzersel oluşmuşsa silinerek küflenmenin giderilmesi mümkün olacaktır.
Küf Giderici Solüsyon Nasıl Hazırlanır?
Küflenme giderici solüsyon hazırlamanın birçok yöntemi vardır Bunlardan bazıları şunlardır.
- Sirke ile boraks küf temizler mi? bir kova içerisine sıcak su sirke ve boraks karışımı yapılır küflenme oluşan bölgeye sürülüp küfün giderilmesi sağlanır sirke ve boraks küflenmenin büyük bir kısmının giderilmesine neden olacaktır.
- Çamaşır suyu küf temizler mi? Çamaşır suyu ile küf temizleme küfün sorunsuz temizlenmesini sağlar. Çamaşır suyu güçlü ve etkili küf gidericidir.
Küf önleyici karışımları ve marketlerde satılan hazır kimyasalları kullanmanız esnasında bazı güvenlik önlemleri alınması gerekir Maske ve eldiven takmalısınız. Uygulayacağınız karışımı küflenen bölgeye bulaşık süngerinin sert kısmı ile sürülürse küflenmenin giderilmesi daha kolay olacaktır küfün tavanda yayılmasını engellemek için süngeri küfe her sürdüğünüzde solüsyona batırıp tekrar sürmeniz gerekmektedir.