Peteklerin Havası Nasıl Alınır?

Petekler de Hava Alma

Peteklerin havası nasıl alınır? Peteklerin üst kısımları ısınmadığında öncelikle havası alınması gerekir. Peteklerin havasını almak basit ve kolay bir işlemdir nalburdan alacağınız purjör anahtarı ile peteklerin havası kolaylıkla alınmaktadır.

Petekler Hava Yapar mı?

Doğalgaz olan yerlerde kombi petek ısıtma sistemi her evde kuruludur. Alüminyum peteğin havası nasıl alınır? Döküm yada Peteklerin Havası Nasıl Alınır? Araştırırız peteğin markası ve modeli fark etmeden hava alma yerleri ve hava alma şekli aynıdır. Evlerde en çok kullanılan petek çeşidi panel peteklerdir kombinizi yaktığınız zaman peteklerin üst kısmı ısınmıyorsa panel peteğin havasını alma işlemi yapılmalıdır. petek içerisinde hava oluşmuşsa havanın olduğu bölümde su devir daim olmayacağı için peteğin üst kısımları ısınmaz. Bu sorun peteğin havasını alarak çözebiliriz.

Panel peteklerin Havası Nasıl Alınır?

Beyaz panel petekler evlerde en çok kullanıma sahip petek türüdür. Isınma sisteminde büyük rolü vardır. panel peteklerin ısınmaması sonucu öncelikle hava olup olmadığına bakılması gerekmektedir. İçerisine hava sıkışan peteklerden ısı verimi alınmamaktadır. Kombi yüksek derecelerde çalıştığı halde peteklerde ısı sağlanamıyorsa peteklerin ısınmayan yerinin neresi olduğu kontrol edilmelidir. Eğer peteğin alt kısmı ısınmıyorsa peteklerde temizlik yapılması gerekmektedir eğer ki peteğin üst kısmı ısınmıyorsa tesisat sisteminde hava vardır bu sorunun giderilmesi peteklerin havasının alınmasıyla giderilmesi mümkündür. Temin edeceğiniz hava alma anahtarı ile peteklerin havası kolaylıkla alınmaktadır.
Petek Havası alma

Alüminyum peteklerin Havası Nasıl Alınır?

Alüminyum peteğin havasını alma, panel petek türleri kullanım ve görsellik amaçlı tercih edilse de petek içerisinde kirlenme ve hava oluşmaktadır. Kombinin suyunun azalması ve su dolum esnasında yada yapılan tamir işlemi sonrasında petek içerisine hava dolmaktadır. Bu durum peteğin ısınmamasına sebep olacaktır alüminyum peteğin içerisindeki sıkışan hava miktarına göre bazı bölgeleri ısı verimi sağlayamaz.

Alurad peteğin havasını alma işlemi purjör anahtarı ile giderilebilmektedir. Petek içerisine biriken havanın atılması için hava alınması zorunludur. Peteğin üst kısmında hava alma yeri bulunmaktadır buradan hava alma anahtarı ile su gelene kadar açıldığı zaman peteğin vahası alınır ve tekrar kapatılır işlem tamamlanır.

Yerden Isınma Sisteminin Havasını Alma

Yerden ısıtma borularında hava almak, yerden ısıtma mobil boruları döşeli sistemlerin havasını almak sadece kolektörden yapılmaktadır. Kolektör üst kısmında bulunan hava alma yeri gevşetilerek sistemde bulunan havanın dışarı atılması sağlanmaktadır. Yerden ısıtma boruları normal ısıtma sistemine göre daha uzun döşendiği için hava alındıktan sonra sistem çalıştırılır ve 15 dk sonra tekrar kolektörden hava alınmalıdır bu işlem 3 defa tekrarlandıktan sonra ısıtma borularının havası alınmaktadır.

Döküm Peteklerin Havası Nasıl Alınır?

Döküm petek havası alma işlemi diğer peteklere göre daha zordur özellikle eski döküm peteklerin hava alma yerleri zamanla paslandığı için hava alırken kırılma riski vardır. Döküm peteklerde de hava alma yeri peteğin üst sağ veya sol kısımlarındadır. Hava alma anahtarı marka ve model fark etmeden tüm petek çeşitlerinin havasını almaktadır. Temin edeceğiniz hava alma anahtarı ile döküm peteğin havasını almayı deneyebilirsiniz. Hava alma işlemi başarısız olursa size en yakın firmadan destek alabilirsiniz.
Kombi Çalışırken Peteklerin Havası Alınır mı

Kombi Çalışırken Peteklerin Havası Alınır mı?

Soğuk kış günlerinde kombiyi çalıştırdığınızda peteklerin üst kısımları ısınmıyorsa kalorifer sisteminde hava var demektir. Kombinin derecesini yükselmesi peteğin ısınmasını sağlamayacaktır. Kombi çalışırken hava alınır mı? Sorusunu sıklıkla duyuyoruz kombi çalışma esnasında sistem içerisinde 1.5bar su basıncı vardır eğer kombiyi kapatmadan peteklerden hava alınırsa kombi ısıtma su basıncı 1 barın altına düşecek ve kombi arızaya geçecektir. Isıtma sisteminin havasını almak için kombinin kapalı olmasını tercih ediyoruz.

İlgili Makaleler

Telefon et